Spring til indhold

Alfa Romeo 2000 GT Veloce – 1973

Ualmindeligt fint og meget originalt eksemplar af de kendte Bertone modeller. Bilen kommer oprindeligt fra Sverige, og sidste ejer har haft den siden 1994!  

Den klassiske Bertone har i sin sidste version 2 liters motor med 131 HK, større bremser på forhjulene og spærredifferentiale på bagakslen i forhold til de tidligere modeller. Grundlæggende deler den dog det meste teknik med sine forgængere: Skivebremser på alle 4 hjul, 5-trins gearkasse og den lækre motor i aluminium med 2 overliggende knastaksler og 2 dobbelte karburatorer. Med sit design og sin teknik er den vel om nogen en typisk italiensk Gran Turismo. Mindre og mere kompakt end de store repræsentanter for klassen fra Maserati, Ferrari og Lamborghini. Ikke desto mindre giver Alfas lille 1960’er GT måske 90% af det samme udtryk og den samme glæde, men til kun en brøkdel af prisen. Chefingeniør Carlo Chiti’s teknik kombineret med den unge Giugiaros linier som ny designer hos Bertone, har givet Alfa’s Bertone GT en høj og velfortjent placering, som eftertragtet og elsket klassiker.

Vognen her blev for nogle år siden heloplakeret i sin oprindelige farve Rosso Prugna, som måske ikke er den mest udbredte på vore breddegrader, men hold op hvor er den flot på en sommerdag. Står yderst flot i karrosseri med skarpe samlinger, og alle ved jo hvor stor værdi det har for en klassiker.

Med denne Alfa Romeo 2000 GT Veloce får en ny ejer en Bertone i topstand. Alt på denne bil er i orden og fungerer perfekt. Kabinen er lys og indbydende og bilen er monteret med et sæt klassiske GTA fælge i 15”. Den kører som en Bertone gør, når den er allerbedst. Vi leverer bilen nysynet og inklusive dansk afgift.