Spring til indhold

Alfa Romeo 2000 GT Veloce – 1974

SOLGT TAK

2000 udgaven af den kendte Bertone coupe bliver af mange betragtet som et af de bedte valg hvis man ønsker at bruge bilen til længere ture. Det var den sidste udvikling fabrikken lavede af modellen, så den har alle de tekniske opdateringer med.

Et rigtig fint eksemplar af en af de klassikere vi holder allermest af. Denne bil er oprindelig solgt på det amerikanske marked og blev komplet istandsat i 2007 (både karrosseri og mekanisk), hvilket er dokumenteret blandt andet ved en stor artikel i et amerikansk classic car magasin hvor bilen var featured. Bilen fremstår stadig rigtig flot, og kombinationen af sølvgrå lak og sort læderinteriør er tidløst og klæder bilen rigtig godt.

2000 motoren, der har noget mere moment end de svagere 1600 og 1750 motorer, trækker rent og fint op gennem omdrejningerne og sammen med spærredifferentiale samt en højere slutudveksling i bagtøjet, giver det en bil der trives rigtig godt på såvel lande- som motorvej. Vores eksemplar er forsynet med dobbelte Weber karburatorer i stedet for Spica indsprøjtningssystemet, der var standard på det amerikanske marked. Det giver en ægte Alfa-lyd at høre indsugningen under acceleration. Bilen kører fremragende og er både oplagt i motoren og skarp i bremser og styretøj.

Den sorte kabine er holdt originalt, og fremstår flot. De tidskorrekte Stilauto fælge klæder bilen rigtig godt og fuldender billedet af en fin ”lomme” GT fra en gylden periode for Alfa Romeo.