Spring til indhold

Alfa Romeo 2000 GT Veloce – 1974

Endnu en fornem Bertone coupé. 2 liter motor, større bremser og 25% spærredifferentiale på bagtøjet, adskiller 2000 GT Veloce fra de mindre Junior modeller.  Alle har de dog  5-trins gearkasse, skivebremser på alle 4 hjul og en lækker motor i aluminium med 2 overliggende knastaksler og 2 dobbelte karburatorer.

Denne 2000 GT gennemgik for 2 år siden den helt store restaurering med total adskillelse til tom karosse, alt rust lavet og derpå bygget op igen med nye dele overalt. Bilen er ikke kun optisk restaureret. Alle sliddele i undervognen blev fornyet.  Bøsninger, støddæmpere, bremser osv. Motoren hovedrenoveret med nye lejer, nye stempler og foringer, nye knastkæder. Topstykket renoveret med nye ventiler, fjedre og ventilsæder. Ny vandpumpe, køler, akkumulator, udstødning osv. Gearkasse og drivline renoveret med nye synkro’er, lejer, pakdåser, hardy, kardankryds og -lejer.

Hele herligheden blev lakeret i den klassiske Alfa Rosso 501 og bilen fik en komplet ny kabine, skræddersyet og professionelt lavet i tyk sort læder i det originale mønster.

Vi synes den smukke GT vogn fortjente de bedste fælge, der kan fås til den. Vi har derfor valgt at montere den med et sæt GTA alufælge i 6.5″x14 i en ny og forbedret version. Fælgene forhandles af os og kommer fra en helt ny produktion i Japan. De er præcisionsstøbt i en stærk aviation grade aluminium og forsynet med indlagte stålbøsninger i bolthullerne. De er ikke bare stærkere, men også adskillige kilo lettere og af en helt anden kvalitet end de øvrige GTA fælge på markedet, der alle kommer fra den samme engelske producent.

Alt i alt en superlækker “lomme” GT af vores yndlingsmærke og -model. Synet og inklusive dansk afgift.