Spring til indhold

Alfa Romeo 2000 GTV – 1972

Bilen er solgt tak

En gammel bekendt af huset er kommet retur – vi istandsatte selv bilen i 2010, og har fulgt den siden. Oprindeligt fra Sverige og da den var ny-restaureret blev den solgt til Dublin. Efter nogle år fik vi tilbud om at købe bilen tilbage. Da vi kendte kvaliteten af denne bil accepterede vi uden tøven og kan nu tilbyde denne fine 2 liter Bertone igen. Vi hentede selv bilen i Dublin og kørte den hjem på egne hjul ned gennem England, over Kanalen til Calais, op gennem Frankrig, Belgien, Holland og Tyskland og hjem til Danmark på mindre end 2 døgn. Den kørte som en drøm med en cruising fart på 140-150 km/t hele vejen.

Bilen fremstår stadig rigtig fin i den smukke Alfa farve Blu Pervinca, og det lyse læderinteriør har enkelte brugsspor, men er stadigvæk rigtig fint. Og bilen kører godt – det har den bare altid gjort. 2000 motoren, der har noget mere moment end de svagere 1600 og 1750 motorer, trækker rent og ivrigt op gennem omdrejningerne, og sammen med spærredifferentiale samt en højere slutudveksling i bagakslen giver det en bil, der trives rigtig godt på såvel landevej som på motorvej. Gearkasse, bremser og styretøj spiller bare, bilen er en fornøjelse at køre. 2000 modellen er det rette valg når man vil køre længere stræk, den er moment stærk og giver afslappet kørsel, selv ved høj fart.

Alt i alt er her tale om en fin ”lomme” GT fra en gylden periode for Alfa Romeo. Yderst rimeligt prissat, og endda med dansk registreringsafgift er den klar til fornøjelser og rejser med sin nye ejer.