Spring til indhold

Alfa Romeo 2000 Touring Spider – 1960

DKK 875.000

Alfa Romeo 2000 Touring Spider – tyg lige på navnet en gang til. Flashback til La Dolce Vita, det afslappede liv ved Rivieraen og god stil i overflod kommer frem. Billig var den ikke ved præsentationen i 1958 – 50% dyrere end en Mercedes 220 SE og 6 gange dyrere end en VW type 1 – her var virkelig tale om en håndbygget luksusbil, produceret hos Carrozzeria Touring i Milano, der også havde designet bilen. Produceret som en 2 personers model frem til 1961, herefter som 2+2. Motoren var en videreudvikling af Alfas berømte 1900 motor med dobbelt overliggende knastaksler der sidenhen blev grundstenen for de berømte Nord-motorer, her med dobbelt karburatorer samt højere kompression, hvilket gav 113 hk. Med en lækkert fungerende 5 trins gearkasse – som var helt ekstraordinært på det tidspunkt – blev det flotte design akkompagneret med den lækreste mekanik for tiden .

Dette eksemplar er europæisk, hvilket ses på de 2 luftindtag samt krom listerne langs siden. Bilen er gennemgribende restaureret i karosseri og kabine, og fremstår som en af de fineste Touring eksemplarer vi har set. Lakeringen i ”Rosso Amaranto” klæder det smukke karosseri og kabinen med matchende beige læderindtræk og det skønne store tynde trærat – naturligvis fra Nardi – gør det til en fornøjelse at tilbringe tid i bilen. Også kalechen er helt ny.

Bag rattet er det en fornøjelse at cruise rundt med kalechen nede. Der er godt træk i motoren og indsugningslyden fra de dobbelte karburatorer bliver man aldrig træt af at lytte til. Samtidig er bilen meget komfortabel at køre i og der er helt klart en masse italiensk ”Dolce Vita” forbundet med bilen. I det hele taget er kombinationen af en relativt tidssvarende køreoplevelse , udsynet henover det smukke instrumentbræt samt motorhjelmens 2 indsugningskanaler en dejlig cocktail, som man kun kan blive glad for.

Leveres nysynet og indregistreret.