Spring til indhold

Alfa Romeo Giulia 1300/1600 TI- 1969

Pris Kr. 149.000

NYT: SE VIDEO NEDERST I ARTIKEL

Nok opfandt VW betegnelsen GTI og slog det fast som begreb, men deres bil kom mindst 15 år efter Alfa Romeo’s. Da Giulia’en blev præsenteret som afløser for den populære Giulietta i 1962 var den for sin tid en bilteknisk lækkerbidsken. Få er klar over at bilen faktisk er en af de første biler udviklet i en vindtunnel, hvilket resulterer i en for sin tid udsædvanlig lav vindmodstands koefficient på bare 0,34. For en sedan var det ny rekord, se bare Porsche 911 med samme 0,34 og Jaguar E-type med 0,44. Selv GT udgaven af Giulia, f.eks. en 1750 GT Veloce lå på 0,38 i Cw. Alfa Romeo’s interne designere fik indarbejdet så mange tekniske elementer der alle hjalp med at nedsætte vindmodstanden, bl.a. den lige afskårne hæk, afrundede for og bagrude, stabiliserings linjer langs siden, og ikke mindst den integrerede hærkspoiler i taget (selvom den er ret lille).

Bilen er indbegrebet af alt det vi i de sidste over 40 år har forstået ved en GTI bil. En kompakt familiebil med ekstra kraftig motor, effektive bremser og ikke mindst fremragende køregenskaber. Alt sammen pakket ind i et diskret ydre, som man skulle kende for at vide, at her var en bil, der kunne give ejere af rendyrkede sportsvogne sved på panden. Det var heller ikke tilfældigt, at Giulia’en var særdeles populær hos de forskellige grene af det italienske politi tilbage i 60’erne og 70’erne. Hvad ville en ægte mafia film være uden en mørkeblå Carabinieri politibil i drabelig fart være?

Denne er hentet hjem fra Italien, hvor den har levet hele sit liv i Umbrien. Den oprindelige 1,3 liters motor er erstattet med en 1,6 liters og det mærkes virkelig i bilen, der opleves som sprød og frisk. Sammen med velfungerende bremser og et godt gearskifte (naturligvis 5 trins), giver det en samlet pakke der bare fungerer rigtig fint og vil give masser af køreglæde fremover. Den tidstypiske og klassiske Alfa farve Pino Verde klæder bilen rigtig godt og matcher det fine grå stofindtræk og det flotte finer på instrumentbordet. Karrosseriet er i god og rustfri stand og mekanikken er frisk og oplagt. Dette er en bil der henvender sig til en entusiast, der vil bruge den aktivt mere end bare at pudse på den. Med en attraktiv prissætning kan du komme ud og køre klassisk Alfa Romeo på et rimeligt budget.

Vi leverer bilen nysynet og indregistreret.