Spring til indhold

Alfa Romeo Giulia Super 1600 – 1971

Med Giulia’en opfandt Alfa Romeo GTI begrebet cirka 15 år før VW gav navn til konceptet. Med den fine Nord motor i aluminium med dobbelt overliggende knastaksler, 2 dobbelte Weber karburatorer, skivebremser hele vejen rundt og 5-trins gearkasse, var Giulia’en i realiteten en sportsvogn forklædt som en 4-dørs sedan. En rigtig Q-car. I 60’erne var modellen eftertragtet hos den nye italienske middelklasse, hvor den let klarede at fragte hele familien fra Milano eller Torino til Lidoen med marchhastigheder nord for 150 km mærket. At modellen også blev det foretrukne transportmiddel for hele striben af skæg og blå briller såsom Carabinieri, Polizia og Guardia di Finanza gør kun historien bedre – vi husker vist alle at have set en italiensk film eller to, hvor modellen spillede en vigtig rolle.

Vores eksemplar har været dansk fra begyndelsen og har stadig de originale sorte nummerplader – helt ekstraordinært sjældent. Det er en 1600 version (langt de fleste Giulia’er blev leveret som 1300) og med de kendte karrosseri detaljer inspireret af professor Kamm, hvorved bilens aerodynamik blev forbedret. Hvem skulle tro at en Giulia har en Cw på kun 0,34? Til sammenligning er det faktisk bedre end en Porsche 911. At den tillige originalt blev leveret i den Über-klassiske farve Alfa Rosso gør i virkeligheden bilen endnu mere attraktiv.  

Vi kender hele historikken og bilen blev total restaureret for få år siden, naturligvis med fuld dokumentation.  Arbejdet tog over et år og omfattede en komplet renovering af karrosseri, motor, undervogn og interiør, der nu er udført i tykt lækkert læder. Lige der afviger bilen naturligvis fra det originale, som altid var udført i vinyl eller stof, men det er en lækker upgrade.

Bilen har optrådt i flere magasiner, blandt andet Motor Classic samt Alfa Romeo klubbens blad, og må siges at være en vigtig del af den danske Alfa Romeo historie. En klassiker, der både kan nydes og anvendes. Og som stadig er i stigende kurs internationalt.