Spring til indhold

Alfa Romeo Spider 1750 Veloce – 1969

Da Duetto’en kom i 1966, havde den en vanskelig opgave med at afløse den lille Giulia/Giulietta Spider, som hele Italien elskede ubetinget. Designhuset Pininfarina præsterede imidlertid, at give Alfa den største sportsvognssucces nogensinde med et design, der kunne overleve næsten uforandret i en bilmodel produceret gennem 4 årtier. Med til at give den nye 105-serie Spider en kickstart blandt bilelskere, var uden tvivl dens medvirken i filmen ‘The Graduate’ fra 1967 med en debuterende Dustin Hoffman og Anne Bancroft, som den underskønne Mrs. Robinson.

Den første Duetto fra 1966 var med 1600 motor og her er den et par år efter som 1750 model, stadig med den fine aluminiumsmotor med 2 overliggende knastaksler, 2 dobbelte karburatorer, 122 hk og 5-trins gearkasse. Mekaniske lækkerier i forhold til dens samtidige konkurrenter.

Bilen her blev fundet i Californien i 1991, dengang der endnu var gode, rustfri biler at finde i den solrige stat. Udgangspunktet for en restaurering var derfor det bedst tænkelige – nemlig en stort set rustfri karrosse, der kun krævede minimalt pladearbejde. Efter total adskillelse kunne bilen derfor lakeres i den klassiske Alfa Rosso. Mekanikken blev samtidig fuldstændig renoveret. Arbejdet er udført af bilens danske ejer gennem mange år, der udover at være mangeårig Alfa entusiast også har den håndværksmæssige baggrund for at kunne udføre arbejdet til en høj standard. De sidste mange år har den været brugt hver sommer. Alt på denne bil er i orden og alle de færdigjusteringer, der altid følger et større restaureringsarbejde, er grundigt udført. Der er lagt stor vægt på, at bilen også mekanisk er i topform og en ny ejer kan dermed forvente en yderst velkørende Duetto, som det bliver svært at forbedre. Sælges inklusive Dansk registreringsafgift.