Spring til indhold

De Tomaso Pantera – 1972

DKK 875.000

Husk at se præsentations video nederst

Den kreative iværksætter og industrimand Alejandro de Tomaso havde et ønske om at lave en italiensk sportsvogn der kunne nå ud til masserne. Efter at have lavet modellerne Vallelunga og Mangusta (også med Ford V8, dog med Windsor maskinen) i små styktal, var tiden moden til en fuldblods center motoriseret vogn, der kunne fremstilles i større styktal, og som kunne bide skeer med tilsvarende modeller fra Ferrari og Lamborghini.

De Tomaso Pantera var designet af amerikanske Tom Tjaarda (som også stod fader til Fiat 124 Spider, bemærk hvordan design linien i bagenden går igen hos Carrozzeria Ghia og produceret i Italien, men det var primært det amerikanske marked som Alejandro De Tomaso havde for øje. I samarbejde med Ford, blev det den berømte Cleveland 351 cui motor der blev anvendt til de eksotiske biler. Iløbet af den 20 år lange produktions periode blev der lavet lidt over 7000 biler, men 75% af dem blev solgt allerede iløbet af de første 3 år! Bilen var en instant succes.

Opbygget som en ægte centermotorbil med bagudvendt gearkasse, er man ikke i tvivl om hvad den store V8’er foretager sig. Den 5-trins ”dog-leg” ZF gearkasse med åben skiftekulisse fungerer præcist, og det store drejningsmoment fra motoren nødvendiggør ikke mange gearskift. Det brutale lydbillede akkompagnerer bilens karakteristik ganske godt. Den flotte og yderst velholdte originale kabine er i god stand og matcher den udvendig farve. Som praktisk taget alle andre Pantera er denne bil oprindelig fra USA, og kom til Danmark i 2019. Mange lækre upgrades er gjort på denne bil, bl.a. er det notorisk under dimensionerede kølersystem nu skiftet til kraftig alu køler med to store el blæsere. Endvidere er bremserne forbedret og der er monteret kraftigere krængnings stabilisator. Effektmåling viser 330 hk ved 5400 rpm og et tordnende moment på 472 Nm!

Bilen var i sit udgangspunkt i en usædvanlig pæn og original stand, og er en ikke bil der er forsøgt restaureret men mere er blevet nænsomt vedligeholdt hele tiden af sin betænksomme ejere. En enkelt omlakering i sit tidligere liv var det blevet til. Men efter mange år var lakken blevet lidt slidt, hvorfor vi netop har haft bilen komplet adskilt, slebet i bund til det bare metal, og herefter lakeret bilen i en absolut top kvalitets lakering i sin original farve.

Fantastisk kombination af solid amerikansk V8 power i elegant italiensk designer tøj. Italo-American love affair på hjul, klar til at date sin nye ejer. Leveres med danske nummerplader inklusive registreringsafgift.