Spring til indhold

Ferrari 348 GT Competizione – 1994

Det er os en glæde at kunne præsentere den ultimative Ferrari 348 – og tilmed en svimlende flot repræsentant for de kun 56 eksemplarer, der blev bygget af denne bil. Ferrari skulle fremstille 50 biler for at kunne deltage i GT3 klassen og bilen blev dermed den første homologeringsspecial siden ikonet 288 GTO. Bilen måtte nødvendigvis være mere potent end standardversionen. Det blev opnået med den kraftigste 3.4 liter V8 motor på 320 HK samt udstrakt brug af kulfiber. Således er døre, paneler, kofangere og en del af interiøret lavet i dette eksotiske materiale, herunder racersæderne.  Det eneste udvendige bevis der afslører, at der her er tale om en ganske særlig version fra Maranello, er et sæt Speedline splitfælge, det lille ‘Competizione’ emblem på baksmækken og de stejlende heste i flot emalje på forskærmene.

190 kg lykkedes det Ferraris ingeniører at pille af vægten. 0,6 sekunders reduktion af 0-100 km/t accelerationen lyder måske ikke voldsomt, men når vi forvejen er pænt under 6 sekunder, så er det faktisk ganske imponerende og vægtreduktionen svarer til at man smider 2 granvoksne passagerer ud af bilen. Det kan mærkes og bilen kvitterer da også med en køreoplevelse af de sjældne.

Eksemplaret her er som nævnt helt usædvanligt flot og fortjener uden forbehold betegnelsen ‘collectors item’. Kun 15.800 km har den kørt og selvfølgelig med fuld service og dokumentation. Alle bøger og certifikater er tilstede og et 25.000 kr. specialsyet kuffertsæt i det fineste læder runder denne eksklusive pakke af. Kontakt os for flere oplysninger om denne sjældne Ferrari, som naturligvis fremtræder fuldstændig original i hver en detalje. Prisen er uden dansk afgift, men med moms.