Spring til indhold

Jaguar E-Type 4.2 – 1970

Jaguars E-type der kom i 1961, var måske hverken så hurtig som en Ferrari, så fornem som en Aston Martin eller så godt bygget som en Mercedes, men den var i særklasse den sportsvogn, hvor man fik mest af det hele for pengene. Med E-Typen fik Jaguar omsat hele sin succes og berømmelse fra alverdens racerbaner med de berømte C- og D-type racere til en glamourøs og yderste velkørende sportsvogn til gadebrug. At den ikoniske E-Type så tilmed blev et symbol for 1960’erne og siden er udråbt til verdens mest sexede bil, har ikke gjort dens status som en af de mest eftertragtede klassiske biler mindre.

E-Typen fandt naturligt nok sit helt store marked i USA og her kommer også dette eksemplar fra. I 1987 kom bilen til Danmark, hvor den efter en lettere istandsættelse blev indregistreret og kom på vejen. I 1992 påbegyndtes så en gennemgribende restaurering af bilen, der omfattede total adskillelse, sandblæsning, rustarbejde og lakering i British Racing Green. Motoren blev sendt til Jaguar specialisten VSE i Wales, hvor den blev hovedrenoveret og samlet til fulde Europæiske specifikationer med blandt andet topstykkerenovering, andre knastaksler, 3 x SU karburatorer så den store 4.2 liters XK-motor nu leverer de fulde 265 HK. Restaureringen blev først afsluttet i 2005 med samlede regninger på over 500.000 kr. I 2010 tog ejeren så det sidste skridt og fik monteret en Europa bagtøj med 3.07:1 gearing med samtidig renovering af bagsvingarmene. Pris 49.000 kr. Vi har fuld dokumentation for det omfattende arbejde med regninger for tilsammen 594.000 kr.

I dag står denne matching numbers bil stadig flot og den kører eminent. Den har kørt lige så tilpas meget, at alle de justeringer og detaljer der uvægerligt følger i kølvandet på en komplet restaurering nu er rettet til og bragt på plads.