Spring til indhold

Jaguar E-Type 4.2 FHC – 1967

Meget flot eksemplar af den måske mest klassiske bil af alle. Der er ikke meget der ikke sagt og skrevet gennem tiden om Jaguars  E-type fra 1961. Den er blevet kaldt “the sexiest car in the world”. Sågar Enzo Ferrari har kaldt den verdens smukkeste bil og han var ikke just berømt for at rose konkurrenter.

Denne 1967 model er officelt en Serie 1, men så sen at den balancerer lige på kanten af en Serie 2 og har forlygter uden inddækning. Det er en matching numbers car fra USA. Den blev i 1995 grundigt restaureret i Danmark og lakeret i sin oprindelige Carmen red og fik monteret nye competition trådhjul. Det hele blev gjort så flot at den vandt Dansk Veteranbil Klubs pris for bedste restaurering samme år. Selvom det nu er 18 år siden, så fremstår bilen, som det forhåbentligt fremgår af billederne stadig overordentlig flot.

Den fik sidste efterår et stort service med blandt andt andet nye kalipere, motorservice og samtidig skiftet sit lavt gearede US bagtøj ud med et normalt 2.88:1 Europa bagtøj, så den også kan holde en pæn motorvejsfart ned gennem Europa uden at løbe livet af sig selv.