Spring til indhold

Jaguar E-type Series 1 4,2 2+2 – 1967

Da Jaguar introducerede E-typen på Geneve udstillingen i marts 1961, vakte den berettiget begejstring. Teknisk avanceret, hurtig og gude smuk med sit lange, lave karosseri og – for Serie 1s’ vedkommende – inddækkede forlygter. Enzo Ferrari er citeret for, at dette var den smukkeste sportsvogn der var produceret.  I 1964 blev modellen opdateret med 4,2 liter motor, bedre gearkasse med synkronisering på alle gear, samt bedre sæder. Og i 1966 kom så den mere familie venlige 2+2 som vi har et eksemplar af her. Stadig i den klassiske series 1 udgave med overdækkede forlygter og toggle kontakter.

Vores eksemplar kommer oprindeligt fra Florida, derefter i 2009 til Sverige og i Danmark siden 2019. Der er i løbet af de sidste par år brugt en hel del penge på service, opgraderinger og teknisk vedligeholdelse, der gør at bilen i dag er rigtig velkørende. Motoren trækker kraftfuldt hele vejen op gennem omdrejningsregisteret, bilen ligger godt på vejen og bremser og undervogn giver dig den klassiske Gran Turismo oplevelse i ægte 60’er stil. Læg dertil lyden af den store række sekser og billedet er komplet. Kabinen er flot og indbydende med sit sorte originale læder, lakken står pænt alderen taget i betragtning. Krom har en god del patina som man siger. Bilen er med matchende number motor og topstykke.

Bilen henvender sig i særdeleshed til en ny ejer der ønsker sig en rigtig velkørende og brugbar Series 1 Jaguar E-Type til en fornuftig pris.