Spring til indhold

Maserati Quattroporte V8 Evoluzione – 2000

DENNE BIL ER SOLGT TAK

Maseratis ikoniske Quattroporte debuterede i 1963 og har lige siden været synonym for 4-dørs hurtig og luksuriøs transport i de bedste italienske traditioner.  Serie IV blev produceret fra 1994 til 2001 og efter at Ferrari i 1997 havde overtaget kontrollen over Maserati, blev der for alvor sat gang i videreudvikling af produktion og kvalitet.

Det resulterede i en kraftigt opdateret og videreudviklet Quattroporte Evoluzione, der blev præsenteret på biludstillingen i Geneve i marts 1998. Halvdelen af alle komponenter i bilen var udskiftet og kvaliteten – ikke mindst i kabinen – fik et mærkbart løft. Der blev produceret i alt 730 eksemplarer af Evoluzione, heraf blot 205 eksemplarer med den fine 32 ventilede V8 motor (oprindeligt fra Shamal modellen) med dobbelt turbo og 335 HK matchet til en 6-trins manuel Getrag gearkasse.

Vores eksemplar blev solgt som ny i Italien i november 2000. Bilen er løbende serviceret og vedligeholdt (dokumentation haves) og sidste italienske service blev foretaget ved kilometerstand 60.100. I 2019 blev bilen importeret til Danmark, hvor en entusiast længe havde været på udkig efter den helt rigtige bil med fuld historik og de rigtige specifikationer. Efter bilen kom til Danmark, er der passet rigtig godt på den, blandt andet med meget arbejde udført hos Skallebølle Auto, inklusive stort service med tandremsskift, nye bremser og udstødning. Alt sammen udførligt dokumenteret. Bilen har i dag kørt 63.270 kilometer og er sidst synet i marts 2021.

Quattroporten kører fantastisk. Den silkebløde, afdæmpede lyd fra V8 motoren er stærk vanedannende og der er noget rigtig godt over selv at skifte mellem de 6 trin i den super præcise Getrag gearkasse. Kabinen er udført klasser over Maseratis tidligere kvalitet, med blødt tykt læder på stolene, alcantara på instrumentbrættet og dørsiderne samt fine Jaeger instrumenter.

Bilen henvender sig til en feinschmecker der forstår at påskønne den særlige kvalitet og charme denne model tilbyder, og som fortsat vil sørge for at bilen får den kærlighed og opmærksomhed den rettelig fortjener.

Vi leverer bilen indregisteret på danske nummerplader.