Spring til indhold

Porsche 356 A Cabriolet – 1958

Denne bil er solgt tak

Porsche producerede den allerførste bil i eget navn i østrigske Gmund i 1948 – teknisk baseret på den folkevogn Ferdinand Porsche havde udviklet før krigen – og 356 modellen blev sidenhen videreudviklet af sønnen Ferry Porsche helt frem til 1965, hvor produktionen stoppede for at give plads til 901/911. Familiens eksisterende tyske fabrik var efter krigen annekteret af det amerikanske militær, og den egentlige produktion af de første 500 eksemplarer blev derfor overladt til Reutter, der havde adgang til produktionsfaciliteter i Tyskland. Da Porsche igen fik adgang til egne faciliteter i Zuffenhausen overtog de selv produktionen, dog med Reutter som leverandør af karrosseri og sæder. Produktionen af de oprindelige modeller kaldet ”Pre-A” fortsatte frem til introduktionen af produktionsmodellen ”A”, der blev præsenteret på Frankfurt udstillingen i september 1955 og markedsført som Coupe, Cabriolet samt Speedster. Første serie, ofte benævnt ”T1” blev i 1957 afløst af ”T2”, der blandt andet kan kendes på de karakteristiske tåreformede baglygter.

Dette eksemplar er en fuld restaureret T2, produceret til det amerikanske marked i 1958. Der foreligger omfattende dokumentation for bilens liv i USA, blandt andet den originale instruktionsbog, samt en salgsnota fra 1961, hvor ”One used 1958 Porsche Cabriolet Conv.” bliver solgt for 2.495 USD!

Bilen kom til Danmark i 1994 og blev overtaget af den nuværende ejer i 2021. Herefter er der foretaget en komplet restaurering, hvor alt karosseri, kabine samt mekanik er blevet renoveret i meget høj kvalitet. Der foreligger naturligvis dokumentation herfor. Bilen er netop blevet færdig, og fremstår smukt i sin originale Rubinrøde lakering, med matchende beige kaleche samt sorte læderinteriør. Der er udstedt CoA der bekræfter, at bilen er komplet Matching Numbers.

En 356 er efter vores mening bare smuk, uanset fra hvilken vinkel den iagttages. Linjerne er runde og harmoniske og specielt ”A” modellen, med de lavt siddende kofangere er tidløs elegante. Bemærk udstødningernes afgang integreret i bag kofangeren – fantastisk detalje. At køre i en tidlig 356’er er også noget helt specielt. Bilen er så let at håndtere pga. den lave vægt og lyden fra den luftkølede boxer er både hyggelig og vanedannende. Det er ikke nogen racerbil (her kan andre Porsche’r med fordel bringes i spil), men de 60 hk var for sin tid en rigtig frisk præstation, og er selv i dag fuldt tilstrækkelige til at følge trafikken. Charmen og atmosfæren i bilen følger med og er uimodståelig! Og så er netop denne model også en god potentiel investering med stigende efterspørgsel på de fine 356 modeller.

Se video af bilen nedenfor.

Leveres naturligvis nysynet og med historiske sorte nummerplader.