Spring til indhold

Porsche 993 Carrera 2 – 1994

BILEN ER SOLGT, TILLYKKE TIL DEN NYE EJER

Se video af bilen nedenfor

Ofte omtalt som den sidste rigtige Porsche 911 variant, idet 993 var den sidste luftkølede bil fra Porsche. Fjerde generation af den udødelige 911 modelserie (F, G og 964 før den) kaldet 993 ses af mange hardcore 911 fans som den sidste ”sande” 911. Den umiskendelige raspende motorlyd er i hvert fald ikke til at tage fejl af, og designet har bevaret mange af de klassiske linier fra den allerførste model fra Ferdinand “Butzi” Porsche’s hånd.

993 modellen var en videreudvikling af den i forvejen ganske udviklede 964 model. Ved introduktionen i 1993 var det endnu engang lykkedes ingeniørerne i Zuffenhausen af forbedre mekanikken, således at den nye model fik øget effekten fra 250 til 272 hk, 6-trins gearkasse, større bremser blev monteret og vigtigst af alt blev den nyligt udviklede multiled alu frame (Weissach axle) anvendt på bagakslen for at forbedre køreegenskaberne og mindske overstyring. Hertil kom som standard servostyring, hvilket alt i alt gjorde bilen til den bedst og mest civiliserede 911 at køre til dato. Performance tallene taler sit klare sprog, 0-100 km/t på 5,6 sekunder og en topfart på 270 km/t. Det var store tal der satte krav til føreren af raketten.

Bilen her er en Europa version oprindeligt leveret til Italien, og som kun har kørt 97.600 km fra ny. Den er indskrevet i den italienske veteranbil klub ASI som værende helt original. Bilen er løbende blevet serviceret (komplet servicebog fra Porsche) og fremtræder yderst velholdt.

Farven Iris Blue Metallic præsenterer sig fantastisk dynamisk og med det matchende læderinteriør i grå læder er bilen yderst indbydende. Resten af bilen er lige så velpasset og hele pakken bærer tydeligt præg af en ejer der ikke var tilfreds med mindre end det bedste. Vi kan kun tilføje at enhver køretur i denne 993 er stærkt vanedannende. Den er frisk, velafstemt og en yderst værdig repræsentant for hele 911 oplevelsen.

En investeringsbil der også er brugbar.