Spring til indhold

Porsche Boxster S ”50 Jahre 550 Spyder” – 2004

SOLGT TAK

Da Porsche introducerede Boxsteren i 1996 var det første gang siden model  914, at en Porsche var designet som roadster fra starten. Modellen blev hurtigt en succes og var Porsches mest sælgende bil i en årrække. Den første Boxster  – type 986 – blev fremstillet frem til 2005 og løbende forbedret med stærkere motorer og diverse designændringer.

Porsche har som bekendt altid været dygtige til at tilbyde specialmodeller og i 2003 kom ”50 Jahre 550 Spyder” på markedet, produceret i 1953 eksemplarer. Og der var talrige ændringer og forbedringer i forhold til den almindelige S-model:

Motoren fik ny udstødning med vertikale afgangsrør i rustfrit stål og 6 hestekræfter mere. Udvekslingen i den 6-trins gearkasse blev gjort 15% lavere til gavn for acceleration og overhalinger og undervognen blev sænket med 10mm. Også bremserne blev forstærket med 318mm skiver for og 299mm bag.

Ændringerne fortsatte i udstyrsafdelingen. Specialfarve ”Silbermetal” der ellers var forbeholdt Carrera GT samt indtræk (i fuldlæder) og kaleche udført i Cocoa brun. Specialfælge og rat, det fineste stereoanlæg, telefon samt en mængde øvrige detaljer præger den allerede lækre kabine.

Og hvordan kører den så? Godt kan vi fastslå. Den stærkere motor kombineret med lavere gearing gør vitterlig en forskel og Boxsteren kører super skarpt, agilt samt ikke mindst hurtigt. Motorens soundtrack over 4.000 omdrejninger er desuden stærkt vanedannende. Den elektriske kaleche gør det meget enkelt at nyde hvert et solstrejf under turen.

Eksemplaret her er i særdeles fin stand. Oprindeligt tysk bil der kom til Danmark i 2007, seneste ejer var kendt bilsamler. Kørt 117.000 km og løbende serviceret.

Bilen er uden dansk registrerings afgift og kan derfor også leases, hvilket kan være ganske relevant med de nye afgifts regler der trådte i kraft i 2021. Et leasing forslag kunne være med udbetaling kr. 45.000 og kr. 3.950 for aktive måneders brug. Kontakt os for nærmere drøftelse heraf.