Spring til indhold

SAAB 900i 16V Cabriolet – 1990

DKK 285.000

I starten af firserne foreslog SAAB’s amerikanske importør at introducere en cabriolet for at øge interessen for mærket, der i USA var kendt som en nichebil blandt akademikere på øst- og vestkysten. Ledelsen i SAAB gik i gang med udviklingsarbejdet og cabrioleten blev første gang præsenteret på biludstillingen i Frankfurt i 1983. Der var stor interesse for modellen og SAAB besluttede at igangsætte en produktion hos finske Valmet, hvor de første eksemplarer blev produceret i foråret 1986.

Modellen blev en stor succes i USA såvel som i Europa og har haft fremtrædende roller i flere amerikanske film, når der var behov for en bil der virkelig signalerede en stil der ikke var main stream.

Dette eksemplar er leveret i Sverige, har tilhørt èn svensk ejer fra ny, kørt i alt 20.766 km og fremstår fuldstændig som en fabriksny bil. Nok er “som fabriksny” en slidt floskel i mange beskrivelser, men er der en hvor den reelt passer er det for denne bil. Den dybrøde lak og det grå interiør er nærmest urørt og der foreligger fuld dokumentation for service samt årlige synsinspektioner. Alt ekstra udstyr er med bilen, og samtlige originale klistermærker er stadig at finde hvor de blev monteret fra fabrikken.

At køre i bilen er en helt speciel oplevelse. Det føles som at sætte sig ind i en helt ny bil – blot 32 år gammel. Alle greb, håndtag og kontakter fungerer perfekt, og der er ingen rystelser eller mislyde under kørslen, så det er blot at koncentrere sig om at nyde de fine SAAB detaljer, såsom det cockpit inspirerede instrumentpanel, nøglen der parkeres ved gearstangen samt de velstøttende sæder.

Bilen henvender sig til en SAAB entusiast der kun vil have det bedste – et lignende eksemplar vil være meget svært at finde. I denne stand og med en sådan historik har bilen enormt samler og investerings potentiale. Prisen er uden dansk registreringsafgift.